Moriscos, els valencians oblidats. Dimecres 21 de febrer, 19.30 hProducció valenciana dirigida per Sergi Tarín que rememora l'expulsió dels musulmans valencians l'any 1609. 

"Moriscos, els valencians oblidats" recorre als testimonis de professors d'història del País Valencià i a d'altres experts en arquitectura, arqueologia i el món islàmic per exposar les fites més importants que van dur a una expulsió massiva de població que tindria importants repercussions econòmiques i culturals. També fa ús d'imatges que n'immortalitzen els moments més significatius, extretes de múltiples arxius museístics, universitaris i eclesials, així com a imatges de la reconstrucció de l'expulsió dels moriscos de Cortes de Pallàs duta a terme per diverses associacions històriques valencianes de la zona.


Aquest documental és una producció d'Info TV (València) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i de la Universitat d'Alacant.

Amb la participació de: Santiago La Parra, Joaquím Serrano, Josep Ivars, Josep Torró, Ferran Garcia-Oliver, Manuel Ardit, Rafael Benítez, Luis Fernando Bernabé, Miguel Aparici, Pasqual Costa i Abdelhakim Slama Gafsi.

Rodada a València, Alboraia i Almàssera (l'Horta); Cortes de Pallàs (La Vall d'Aiora-Cofrents); Gandia, Potries i Xeraco (la Safor); Simat de la Valldigna, Dénia, Xàbia, la Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall de Laguar, Benigembla i Murla (la Marina Alta); Alacant, Elx i Santa Pola (Baix Vinalopó) i Tunis, Bizerta, Testur i Zaghuan (Tunísia).


Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Sergi Tarín
Fotografia i postproducció: Vicent Peris
Muntatge i grafisme: Esther Albert
Producció executiva: Juli Esteve
Producció a Tunísia: Abdelhakim Slama Gafsi
Locució: Gabriel Pareja
Assessorament musical: Miquel Gil i Vicent Torrent
Música: "Xarq al Andalus", per cortesia d'Al Tall


Entrada gratuïta fins a completar l’aforament de la sala 
 Duració estimada 50’Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: