Del 28 de maig al 2 de juny



A continuaciĆ³ podeu trobar informaciĆ³ dels espectacles que podreu vore al Teatre Principal durant la Mostra de Teatre.

DILLUNS 29 de maig, 20.00 h.

“Vives” de Gabi Ochoa Ć©s, fonamentalment, una peƧa teatral a tres temps que reflexiona sobre els successos al voltant de l'Institut LluĆ­s Vives en 2012 coneguts com #primaveravalenciana, alhora que ens parla d'alguns aspectes de l'humanista valenciĆ  del segle XVI, establint ponts entre una realitat i l'altra per a plantejar al pĆŗblic la vigĆØncia del missatge de LluĆ­s Vives i la necessitat d'una atenciĆ³ essencial sobre les qĆ¼estions relacionades amb l'educaciĆ³.


Vives” de Gabi Ochoa es, fundamentalmente, una pieza teatral a tres tiempos que reflexiona sobre los sucesos alrededor del Instituto LluĆ­s Vives en 2012 conocidos como #primaveravalenciana, a la vez que nos habla de algunos aspectos del humanista valenciano del siglo XVI, estableciendo puentes entre una realidad y la otra para plantear al pĆŗblico la vigencia del mensaje de LluĆ­s Vives y la necesidad de una atenciĆ³n esencial sobre las cuestiones relacionadas con la educaciĆ³n.

SERGIO CABALLERO y LAURA ROMERO
MĆŗsica en directe: PAU ALABAJOS
Text i direcciĆ³: GABRIEL OCHOA
Una producciĆ³ d'Escalante Centre Teatral amb la col·laboraciĆ³ d'Elpuntog


DIMARTS 30 de maig, 22.15 h.

SOFIA Ć©s un monĆ²leg. La protagonista Ć©s una dona. Durant anys, aquesta dona ha sigut la mĆ©s coneguda del nostre paĆ­s. Durant anys, aquesta dona ha sigut, tambĆ©, la mĆ©s desconeguda. En part, aquesta paradoxa es deguda a l'excepcionalitat del cĆ rrec que ocupava; perĆ² tambĆ© al servilisme d'un determinat model social. I, sobretot, a aquesta por atĆ vica dels espanyols a parlar clarament, i sense necessitat d'alƧar la veu, de les coses que importen. Som campions en l'Ć mbit de la “chismografĆ­a”, i capritxosos en qĆ¼estions de memĆ²ria; estem, per descomptat, suspensos en histĆ²ria. Com deia una famosa presentadora de televisiĆ³: “hasta aquĆ­ puedo contar”.

SOFIA es un monĆ³logo. Su protagonista es una mujer. Durante aƱos, esa mujer ha sido la mĆ”s conocida de nuestro paĆ­s. Durante aƱos, esa mujer ha sido, tambiĆ©n, la mĆ”s desconocida. En parte, esta paradoja se ha debido a la excepcionalidad del cargo que ocupaba; pero tambiĆ©n al servilismo de un determinado modelo social. Y, sobre todo, a ese miedo atĆ”vico de los espaƱoles a hablar claramente, y sin necesidad de levantar la voz, de las cosas que importan. Somos campeones en el Ć”mbito de la chismografĆ­a, y caprichosos en cuestiones de memoria; estamos, desde luego, suspensos en historia. Como decĆ­a una famosa presentadora de televisiĆ³n: hasta aquĆ­ puedo contar.

Acrtriu: Victoria Salvador
DirecciĆ³: Ignacio GarcĆ­a May
Una producciĆ³ del Teatro EspaƱol

DIMECRES 31 de maig, 19.00 h.

En Himmelweg (Camino del cielo) es reflexiona sobre la propaganda i la manipulaciĆ³ a travĆ©s d'una histĆ²ria real ocorreguda en un camp de concentraciĆ³ nazi, les condicions de la qual van ser considerades "bones" desprĆ©s de ser visitat per membres de Creu Roja.

Es tracta d'una de les peces mĆ©s representades internacionalment de Juan Mayorga, Premi Nacional de Literatura DramĆ tica 2013 i un dels principals renovadors del teatre espanyol contemporani, perĆ² poc coneguda en el nostre paĆ­s.

En Himmelweg (Camino del cielo) se reflexiona sobre la propaganda y la manipulaciĆ³n a travĆ©s de una historia real ocurrida en un campo de concentraciĆ³n nazi cuyas condiciones fueron consideradas "buenas" tras ser visitado por miembros de Cruz Roja.
Se trata de una de las piezas mƔs representadas internacionalmente de Juan Mayorga, Premio Nacional de Literatura DramƔtica 2013 y uno de los principales renovadores del teatro espaƱol contemporƔneo, pero poco conocida en nuestro paƭs.

De Juan Mayorga
Amb Patricia Mendoza, Raimon Molins i Guillem Gefaell
CompanyĆ­a Sala Atrium
DirecciĆ³ Raimon Molins

DIJOUS 1 de juny, 19.15 h.

EL PROCESO, de Kafka. Un matĆ­ qualsevol, Josef K. desperta en la pensiĆ³ on resideix amb l'estranya visita d'uns homes que li comuniquen que estĆ  detingut. Des d'aquest moment, comenƧa per a K un procĆ©s laberĆ­ntic i absurd del que no Ć©s capaƧ d'entendre les causes i en el qual cada vegada se li considera mĆ©s culpable. Els espectadors se submergeixen en un univers que va mĆ©s enllĆ  del fet teatral i que s'expandeix en una experiĆØncia online complementĆ ria. 

Una maƱana cualquiera, Josef K. despierta en la pensiĆ³n donde reside con la extraƱa visita de unos hombres que le comunican que estĆ” detenido. Desde ese momento, comienza para K un proceso laberĆ­ntico y absurdo del que no es capaz de entender las causas y en el que cada vez se le considera mĆ”s culpable. Los espectadores se sumergen en un universo que va mĆ”s allĆ” del hecho teatral y que se expande en una experiencia online complementaria.


EL PROCESO, de Kafka
FactorĆ­a Echegaray

VersiĆ³ BelĆ©n Santa-Olalla
Amb Alessandra GarcĆ­a Antonio Arcos, Antonio Navarro, Garikoitz Lariz i
LucĆ­a Moreno.


Totes les entrades estan ja a la venda a www.ticketalcoi.com.
A la taquilla del Teatre Principal una hora abans de la representaciĆ³.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representaciĆ³ en la taquilla del teatre.

Cap comentari: