diumenge 26 de febrer a les 12.00 un passeig per la nostra música amb el Grup Barxell



La música de les festes de moros i cristians del poble d'Alcoi i de tots els pobles que ens envolten són una part molt important dins de la cultura musical pròpia.

Aquesta,  es nodreix principalment d'unes fonts basades en la sonoritat que pertany a la música de l'Edat Mitjana, on conflueixen a la península ibèrica diferents cultures com poden ser: la visigòtica, cristiana, àrab, mossàrab, jueva, etc.


Per tal de conèixer i aprofundir un poc més en les diferents músiques d'aquesta època que coincideix amb el període de la Reconquesta per part dels cristians als àrabs i que finalitzarà  l'any 1492 amb la conquesta de Granada, el Grup de Dolçaines i Tabals Barxell presenta aquest espectacle.

En aquest espectacle s'explicarà de forma molt pedagògica les diferents èpoques en que podem dividir el llegat musical de la Península Ibèrica, a més d'introduir alguna adaptació musical de les mateixes:

- Etapa Visigòtica, segles VI al VII.
- Etapa Hispana- Musulmana, segles VIII al XI
- Etapa de la Reconquesta Cristiana, finals del segle XI al XIII
- Segle XIV.

Activitat organitzada pel Grup Barxell de dolçaines i tabals acompanyats per l'Agrupació Musical La Banda d'Alfarrasí,

Entrada gratuïta fins a completar l'aforament de la sala.



Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: