Dissabte 17 de setembre a les 21 h. Presentació disc Júlia i Esir

Presentem els treballs de dos grups joves de la terreta amb veu femenina. Les alcoianes Júlia i Esir d'Agres.

escolta les Júla ací:http://goo.gl/Kpm4Ci

Júlia naix al sí dels “Pirineus” de l’Alcoià amb vocació de crear un univers oníric, quasi còsmic, emprant paisatges de la ciència-ficció amb filtres de tardor. El seu primer treball, la maqueta “El mecanoscrit” és un homenatge a un dels llibres més lloats de la literatura catalana moderna com és “El mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo. Ambients que inunden cada racó d’aquesta primera incursió de “Júlia” en l’escena de la música independent. 

La maqueta “El mecanoscrit” va guanyar el Premi a millor maqueta dins de la 8ª edició dels Premis Ovidi Montllor, aquest reconeixement va espentar Estela Tormo (veu principal, guitarres, baix, ukelele i programacions) com a creadora de Júlia a comptar amb Lidia Vila (teclat i cors). El passat 2015 van treure el disc Nuvolàstic (Malatesta records) pel qual van estat nominades als premis Ovidi de la música en valencià i van guanyar el premi a millor portada de disc. 
Nuvolàtic comprén electrònica, però també pop refrescant, vals i fns una cançó de bressol per a adults. Aquest format duo és molt potent i respecta l’arrel fusionada del folc, pop i electrònica suau. Tot amb la intenció d’oferir un producte atractiu i trencador que explore nous camins encara verges per a la música feta al País Valencià.

podeu escoltar-los ací: http://goo.gl/cP16Ya
ESiR és un grup musical que naix a Agres (el Comtat) en 2011 per donar-los música i veu als seus propis poemes. Nou són els membres que formen part d'aquest grup musical. 

A ESIR, l'estil pop-indie es veu enriquit amb les arrels de la música tradicional. Així, en moltes cançons està present la bandúrria. També trobem instruments pròpis d'un grup comú, com guitarra elèctrica, baix i bateria. Units a aquestos, i donant-li un toc distintiu, també trobem la gitarra acústica i l’ukelele. 


Però un dels aspectes que, musicalment, més crida l'atenció d'ESIR, és la riquesa vocal. Així doncs, quatre veus omplen l’escenari. Les mateixes actuen com solistes o canten grupalment, creen segones veus i cors els quals creen una
harmonia molt característica.

Van treure el seu primer treball de xicoteta durada, autogravat i autoeditat, en 2013 amb el nom de Malgrat tot. Al setembre de 2013 va eixir a la llum el videoclip d’”Argument Abandonat”, denunciant la violencia de gènere. A la primavera del 2016 van traure el seu primer treball de llarga durada gravat a Estudis Xaloc (Juan José Blanco) i maquetat per Atomic Studios (Marc Dasousa). 

Al CD van col·laborar diversos músics com bé va ser David Payà, de El Diluvi i Pellikana amb el violí i Saül Sellés, de Burumballa, amb el trombó. Florirem, que és com s’anomena, tracta temes diversos del dia a dia, però sobretot té un missatge clar i contundent que crida a l’amor, la lluita i la llibertat. En les lletres de les seues cançons trenquen tabús i esquemes socials de comportament així com també intenten crear una forma distinta d’entendre l’amor.


El preu de les entrades és de 8 € i 6 € amb carnet d'estudiant, jubilat o aturat

Podeu comprar les entrades al següent enllaç:






Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: