XXVI Mostra de Teatre



La XXVI Mostra de Teatre ve carregada de propostes interessants per a totes les edats, gustos i colors.

Des del 28 de maig fins el 3 de juny les sales de la ciutat obiran els seues portes per a mostrar més de 25 espectacles de teatre, dansa, circ... en valencià, castellà o sense paraula. 

Al Teatre Principal tindrem cinc propostes ben diferents.

Dilluns 30 de maig a les 20.30 h


 clip

Ligeros de equipaje. Crónica de la retirada, de la companyia aragonesa Producciones Viridiana.

L'espectacle posa en escena un fet pràcticament oblidat de la història d'Espanya: en 1939, quasi mig milió de persones van creuar a través dels Pirineus la frontera francesa. Soldats republicans i població civil van fugir, la majoria a peu, cap a França que no esperaven aquest succés i que no va saber com reaccionar. Els espanyols van haver de desfer-se dels seus objectes personals i no va faltar qui va morir de fred, pels bombardejos o en els camps de concentració francesos.

Dimarts 31 de maig a les 21.50 h


El Milagro de la tierra, de Toniflix Espectáculos. Madrid

Un monòleg interpretat pel conegut actor de televisió Juanjo Artero on busca respostes a les grans preguntes de l'Univers damunt de l'escenari. L'obra és una comèdia de l'home i la vida, on a través de la carrera d'un actor es pregunta el mateix que els éssers humans s'han preguntat durant els últims 3000 anys i sempre s'acaba en la mateixa resposta.

Dimecres 1 de juny a les 19.00 h


La más fuerte de la companyia valenciana Bramant Teatre.

31 de desembre en la cafeteria d'una gran ciutat a punt de tancar; allí, tres personatges coincideixen, de manera azarosa, enfront d'una xocolata calenta al mateix temps que reconstuyen i deconstruyen el puzle de les seves vides mentre són exposats a un esgarrifós joc de miralls.

Jerónimo Cornelles proposa una actualització i transformació d'aquesta peça breu sueca de 1888 de quinze minuts elegantment cruel i brutal, en una de prop d'hora i cambra que, tamizada per l'humor negre, mostra una reflexió entorn de la naturalesa de la relacions que uneix als tres personatges aquí proposats enfront de les dues dones de la peça original.

Dijous 2 de juny a les 19.30 h


Rèquiem dels alcoians La InDependent.

Amb Rèquiem la companyia alcoiana s’endinsa per primera vegada en el teatre gestual, una proposta radicalment diferent als anteriors treballs de la companyia. Sota la direcció d’Amador Artiga l’espectacle, amb una acurada escenografia, ens situa als laboratoris d’investigació de la primera meitat del segle XX i ens apropa a la utopia de dotar i donar vida a elements inanimats i jugar a vèncer  la mort. Rubén Mira, Merce Tienda i Jonatan García són tres científics tancats a un laboratori on desafien les lleis de la naturalesa. Les imatges entren a formar part de l’espectacle no com a complement sinó com a part molt important de la història.

Divendres 3 de juny a les 20.00 h

The Melting Potpourri amb Los Excéntricos des de Catalunya.

Comediants, músics, malabaristes, aquest trio atípic ha renovat la figura del clown gràcies a una poètica d’arrel superrealista que busca l’equilibri entre la modernitat i el classicisme provocant una allau de rialles. Durant més de trenta anys de gira arreu del món han defensat amb força l’art del clown, una tasca distingida amb diferents reconeixements, com ara el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2011. Ara ens presenten una selecció dels seus millors esquetxos, combinada amb algunes novetats, a la manera d’un xou «the best of». No us els podeu perdre.

Podeu trobar molta més informació al web de la mostra: www.mostrateatre.com




Totes les entrades ja estan a la venda a www.instanticket.es 

i recordeu que comprant la vostra entrada a taquilla i ensenyant el carnet de l'espectador tindreu descompte.








Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: