Diumenge 28 de febrer, 19 h Concert per la pau amb el Cor de Cambra Discantus


El Cor de Cambra Discantus acompanyat per un ensemble instrumental i sota la batuta de Josep Robert Sellés interpretarà The Armed Man, a Mass for Peace.

The Armed Man és una obra simfònica-coral del compositor britànic Karl Jenkins, subtitulada "Una Missa per la Pau" basada en una senzilla melodia francesa del segle XV, L’homme Armé, que Karl Jenkins va dedicar a les víctimes de la guerra de Kosovo i que l'espectador pot sentir totes les fases que es van viure en aquesta guerra. Es tracta essencialment d'una composició en contra de la guerra i basant-se en les parts de la missa catòlica, que Jenkins combina amb altres fonts, principalment de la cançó popular del segle XV L’homme Armé en els primers i últims moviments.
L’obra està escrita per a orquestra, cor a quatre veus mixtes, soprano i muecín, el muecín és la persona nomenada en una mesquita per a la trucada de l'oració. 

Al concet podrem escoltar els següents peces:

1. The Armen Man
2. Call to Prayers
3. Kyrie
4. Save Me from Bloody Men
5. Sanctus
6. Hymn Before Action
7. Charge!
8. Angry Flames
9. Torches
10. Agnus Dei
11. Now the Guns have Stopped
12. Benedictus
13. Better is Peace
Preu únic d’entrada 6 €   /  Duració estimada 70’
El Cor de Cambra Discantus de Cocentaina naix al gener de 1991 com a conseqüència de la reestructuració i canvi de nom del Cor Joves Cantors, fundat en 1977.És l'entitat organitzadora del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina, cita a la qual concorren anualment una selecció dels millors cors espanyols i que enguany compleix la seua 36a edició.Al novembre de 1992 participa en el “IX Certamen Internacional de Masas Corales Vila de Avilés” on va obtenir un meritori Segon Premi.Són guardonats amb el Premi a la Millor Interpretació de l'Obra Obligada en el “XXV Certamen per a Masass Corales de Ejea de los Caballeros”, en l'edició de l'any 1994.A l'agost de 1996 aconsegueix el Primer Premi absolut, en la modalitat d'havaneres en el “XLII Certamen Internacional de Habaneras y Polifonía de Torrevieja”, i el seu director, Josep Robert Sellés, és distingit amb el Premi José Hódar a la millor direcció.Al maig de 1998 van ser seleccionats, com a únics representants espanyols, per a concursar en el prestigiós “27eme Florilège Vocal de Tours” a França, certamen internacional on van participar cors de primer nivell mundial i on van tenir una destacada actuació.En 1999 van aconseguir el Tercer Premi del “III Premi Nacional de Cant Coral Torró de Xixona”.Al març del 2001 van participar en el “I Certamen Nacional Ciutat de Novelda” sent creditors del Segon Premi.Ha produït els espectacles corals “Passatge al Nadal”, “Story Board” i “Notes per a un Sopar”, amb un gran èxit de crítica i públic en els diversos teatres on s'han realitzat.Durant el Nadal de 1996 van presentar el seu treball discogràfic “Típics Tòpics de Nadal”, CD que agrupa diverses nadales de tots els temps.Al juliol de 2014 va presentar el seu nou CD titulat “EKLEKTIKANT, … s’temps de Discantus”, que conté un variat repertori que ha sigut significatiu en la vida del cor.Ha interpretat, juntament amb diverses orquestres, les següents obres simfònic-corals: “Magnificat” i “Gloria" de A. Vivaldi, “Magnificat” de G. B. Pergolesi, “Magníficat” i “Gloria” de J. Rutter, Requiem de W.A. Mozart, “Misa a Buenos Aires” de M. Palmeri, “Missa Mare de Déu” de J.R. Sellés i “The Armed Man: A Mass for Peace” de K. Jenkins.
www.corcambradiscantus.com/


Teatre Principal Alcoi

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: