Programació Tardor 2015

Tardor 2015-2016


Després de les vacances d’estiu el Teatre Principal torna a la seua activitat i en breu tornarà a obrir les seues portes per encarar una temporada plena d’activitats.

Durant els mesos d’estiu el Principal ha estat la seu de la nova producció de La Dependent, que com a companyia resident i gestora fa ús de l’espai i prepara els seus espectacles a la ciutat.

En uns dies Rèquiem abandonarà les taules de l’escenari del Teatre Principal per inaugurar la 26a. Mostra Internacional de Mim a Sueca, i deixarà pas a la programació regular del teatre que començarà amb un èxit forjat al llarg de cinc anys. Els Monòlegs de l’alcoiania, una proposta que naix al Teatre Principal amb la col·laboració de Ràdio Alcoi, El Nostre i La Unión Alcoyana Seguros i el suport de l’Ajuntament d’Alcoi.

Ja són cinc les edicions d’aquesta activitat que té com a objectiu fer-nos riure amb la nostra idiosincràsia. Els Monòlegs de l’alcoiania reuneixen actors i autors alcoians sota un tema comú, Alcoi, la seua gent, la seua forma de ser i de pensar… l’alcoiania. Aquesta temporada comptarem amb la coordinació escènica de Ximo Llorens i els intèrprets: Elvira Pérez, Hermògenes Llopis, Rosanna Espinós, Conchi Doménech, Bryan Fernández, Pep Sellés, Dolo Martí, Enric Piera, Carlos Ilario, Neus Agulló, Ricard Sanz i Reiz Juan que interpretaran textos dels autors: Ana Mª García, Núria Lara, Javier Llopis, Pep Jordà, Lidia Miró, Luís Peidro, Ramón Climent, Ramón Micó, Enric Piera, Paco Pou, Daniel Moltó, Toni Santonja i Cristina Gómez.

Els Monòlegs de l’alcoiania es representaran els dies 16, 17, 23 i 24 de setembre a les 20.30 h.

Aquest primer trimestre de la temporada 2015-2016 ve marcada pel teatre, a més dels monòlegs, el Teatre Principal acollirà la representació de Laura, d’Angoixa Teatre el 23 d’octubre. Angoixa Teatre és una jove companyia formada a Alcoi amb Marcos Cantó i Ana Sandoval que ja va presentar el seu primer espectacle, Angoixa, al Principal. Laura va formar part de la programació oficial a la passada Mostra de Teatre d’Alcoi al mes de juny i ara tindrem una nova oportunitat de vore’l.

El 14 de novembre el Grup de Teatre del G.A.R.A dirigits per Neus Agulló ens presentaran Bufar en caldo gelat, una versió de Carles Pons del clàssic d’Eduardo Escalante.

Un dels compromisos de La Dependent com a companyia resident del Teatre Principal és la presentació a Alcoi dels seus espectacles. Per això després de l’estrena de Rèquiem en setembre a Sueca el podrem vore al Teatre Principal els dies 3 i 4 d’octubre. També La Dependent s’acomiada a Alcoi de l’espectacle Bankabaret, serà la darrera poportunitat per vore aquesta comèdia econòmic-musical que ens fa riure’ns de la crisi. Serà els dies 30 i 31 d’octubre.
Seguint amb el teatre, el Programa Platea del Ministeri de Cultura ens dona l’oportunitat de poder gaudir de dos espectacles infantils guardonats amb diversos premis de teatre. En primer lloc el divendres 9 d’octubre Kissu, del Centre de titelles de Lleida, premi Festi Títeres 2014. I Alegría, palabra de Gloria Fuertes de Teatro de Malta que es va endur el premi Max al millor espectacle infantil als premis 2013. Aquest el podrem vore el 7 de novembre.

Deixant de banda el teatre al primer trimestre d’aquesta temporada al Teatre Principal també hi cap la música i com el teatre, música per a tots. La primera proposta musical serà el 26 de setembre de la mà de la Casa de Andalucia de Alcoy. Sota el nom de Con Sabor a Copla diferents intèrprets oferiran un recital d’aquest gènere musical. Participaran Juan Calero, Estrella Jurado, el Coro Rociero La Amistad, Juan Antonio i Manuel Meléndez acompanyants a la guitarra per Antonio Requena i Jose “Chiquito de Hellín”.

La següent proposta musical també ens ve donada per una entitat local. La Banda Jove de la Societat Musical Nova d’Alcoi i la Societat Musical Santa Cecília de Fortaleny participen en un dels concerts d’intercanvi de bandes que anualment organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Aquesta activitat serà el 27 de setembre.

Continuant amb les propostes musicals el 15 de novembre la reconeguda pianista Marisa Blanes junt amb el també conegut intèrpret Manuel Galiana posaran en escena els Melólogos en honor a Santa Teresa de Jesús. Sis peces musicals compostes expressament per a aquest concert/recital per diversos autors, interpretades al piano per l’alcoiana i acompanyades per les paraules de Santa Teresa de Jesús recitades per l’actor.

Totalment diferent de la resta de propostes musicals que el Teatre Principal oferirà serà el 18 d’octubre amb La POP, La Petita Orquestra Peiotaire i el seu espectacle musical per a totes les edats Marxem de viatge!
La POP és una divertida i atrevida formació totalment acústica, que revisita i actualitza peces del cançoner popular valencià.
Aquesta activitat serà.

Com sempre a partir del 15 de novembre el Teatre Principal es transformarà de nou en El Betlem de Tirisiti. Ja són nou els anys que les representacions del famós retaule nadalenc es realitzen al Teatre Principal. Enguany la campanya escolar s’iniciarà el 30 de novembre i finalitzarà el 22 donant pas a la campanya de representacions per a tots els públics que ens portarà fins al 5 de gener.



Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: