Celebrem el Dia Mundial del Teatre

Dijous 27 a les 20.15 h celebrem el Dia Mundial del Teatre al Teatre Principal amb la col·laboració dels grups Teatre Circ i Bolos Teatre i l’associació El Trabajo.

Enguany el públic serà el protagonista del Dia Mundial del Teatre. Vine i participa, puja a l’escenari i sente’t com un actor més. Comparteix amb nosaltres aquest dia de celebració. Sigues un més del repartiment.
  
Neus Agulló llegirà el manifest internacional escrit pel dramaturg Sudáfrica Brett Bailey. El manifest local ha estat escrit per Paco Valls, director de Faula Teatre i serà ell mateix el que ens el llegirà.


Com sempre en acabar l’acte al Teatre Principal es farà un sopar de germanor a la Filà Gusmans.

Missatge Internacional Dia Mundial del Teatre 2014

On existisca la societat humana, es manifesta l'irreprensible Esperit de la Representació.

Sota els arbres en petits pobles, i en escenaris altament tecnificats en metròpolis globals; en passadissos d'escoles i en camps i en temples; en barris, en places públiques, en centres comunitaris i en soterranis de ciutats de l'interior, la gent es veu atreta per compartir l'efímer món teatral que vam crear per expressar la nostra complexitat humana, la nostra diversitat, la nostra vulnerabilitat, en carn viva, i alè, i veu.

Ens reunim per plorar i per recordar; per riure i contemplar; per aprendre i per afirmar i per imaginar. Per meravellar-nos de la destresa tècnica, i per encarnar als déus. Per capturar el nostre alè col·lectiu en la nostra habilitat per a la bellesa i la compassió i la monstruositat. Venim per omplir-nos d’energia i poder. Per celebrar la riquesa de les nostres cultures diverses, i per dissoldre les fronteres que ens divideixen.

On existeixi la societat humana, l'irreprensible Esperit de la Representació es manifesta. Nascut en la comunitat, porta les màscares i els vestits de les nostres diverses tradicions. Utilitza els nostres llenguatges i ritmes i gestos, i aclareix un espai entre nosaltres.

I nosaltres, els artistes que treballem amb aquest esperit ancestral, ens sentim obligats a canalitzar-ho a través dels nostres cors, les nostres idees i els nostres cossos per revelar les nostres realitats en tota la seva qualitat de mundana i de brillant misteri.

Però en aquesta era quan tants milions lluiten per sobreviure, estan sofrint règims opressors i d'un capitalisme depredador, estan fugint de conflictes i adversitats; on nostra privadesa és envaïda per serveis secrets i les nostres paraules són censurades per governs intrusius; on els boscos són aniquilats, les espècies exterminades i els oceans enverinats: què ens sentim obligats a revelar?

En aquest món de poders desiguals, en el qual diversos ordres hegemònics tracten de convèncer-nos que una nació, una raça, un gènere, una preferència sexual, una religió, una ideologia, un marc cultural és superior a tots els altres, és veritablement defensable insistir que les arts han d'estar sense cadenes al front de les agendes socials?

Estem nosaltres, els artistes d’arenes i d’escenaris, conformes amb les esterilitzades demandes del mercat, o aprofitar el poder que nosaltres tenim: el de netejar l'espai en els cors i les ments de la societat, per reunir la gent al voltant nostre, per inspirar, encantar i informar, i crear un món d'esperança i generosa cooperació?

Brett Bailey

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: