Preàmbul Arròs i Titelles 3 per Jordi Peidro


Preàmbul.

Tres edicions. Repartides en quatre anys. Amb la cadència que les possibilitats econòmiques i estructurals marquen. D’una iniciativa per xiquets de la que deurien aprendre molts majors. Una iniciativa que ens permet, al llarg d’un microcicle de quatre jornades, conèixer d’arrossos; el cereal rei del nostre llevant, transfigurat en innombrables combinacions gastronòmiques. De titelles; l’ancestral tècnica que permet personificar inanimats elements per mostrar-nos a nosaltres mateix els absurds propis. I, per damunt de tot, fins i tot per damunt del mateix públic, jovençà, que impregna de riallades les arrels més profundes del nostre Teatre Principal, intentar conèixer el perquè una figura quasi invisible, es transfigura en mecenes per fer un acte de filantropia tan necessari com inèdit. I és que sense el recolzament - singular equilibri entre la efervescent il·lusió i la necessitat econòmica - que, des de la primera edició, Lolo, el conegut restaurador dona, seria molt compleix que l’equip de La Dependent - encapçalat per l’empenta de Joanfra Rozalén - fora capaç de portar a bon port aquesta iniciativa.

Així que és el moment de prendre exemple. Prendre’l dels que, per damunt de crisis i menyspreu, ens segueixen mostrant les misèries humanes en drames interpretats per trossos de fusta, metall o pedres. Exemple dels que no dubten en apostar fort per propostes com aquestes, sense esperar una llei de mecenatge que sembla ja més una burla que altra cosa. I, finalment, (re)aprendre dels que, amb la lluentor dels seus ulls, el batre dels seus cors i el tremolor de les seues cames es troben, a la foscor del pati de butaques, imbuïts pel verí de les titelles i que, al igual que els nostres avantpassats, molts mil·lennis enrrere a les coves, descobreixen la màgia de contar i escoltar històries.

Jordi Peidro

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: