La poètica del paper.

La poètica del paper.
El Petit Príncep
Teatro Silfo (Murcia)Un xic, abillat com un pilot de la Segona Guerra Mundial - promesa de vols emocionants, d’aventures -. Una xica, perfilant la figura d’un xiquet davant els nostres ulls, davant els ulls d’un públic al que li agrada dibuixar, que dibuixa - tots dibuixem, sols que alguns no deixem de fer-ho al llarg de les nostres vides -. Els mateixos xic i xica que es fan una abraçada, i un altra, davant els repetits “oooh!” de la platea i algun que altre aplaudiment espontani...

Tal volta semble senzill, no ho és.

Així és com tothom ha entrat a la versió que Teatro Silfo ha presentat de “El Petit Príncep”. Mestissatge entre teatre, espectacle de titelles i papiroflèxia. Una proposta que, malgrat els seus tocs d’humor, es presenta com una interpretació poètica – ja ho és el llibre i ho han sabut extrapolar – de l’obra més coneguda de Saint Exupery.


Amb escenografia suggerent, peces musicals escaients per cadascun dels instants, i una gran simbiosi interpretativa entre els dos actors, la senzillesa de les seues titelles de paper, la sorpresa que algunes de les solucions donades provoca – el baobab –, i la delicadesa amb que tot es mou per l’escena, fan d’aquest Petit Príncep un espectacle per gaudir.


Podria afegir que alguna transició entre moments, no és massa neta. Podria, sí... Però que hagen estat capaços de clavar l’espectacle, davant un públic tan inquiet com son els xavals de sis o set anys, en quaranta minuts, fa que allò quede com una qüestió menor. 


Jordi Peidro

Teatre Principal Alcoi

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: