De Tolstoi a Monty Python.

De Tolstoi a Monty Python.
La camisa de l’home feliç
Zum Zum (Catalunya)

Arranca l’espectacle, no hi ha titelles. No importa, ells mateix, els dos actors, ho són. I a més, què més dona? Hi ha de tot. Quasi res més es pot demanar.

Aquest nou espectacle de la gent de Zum Zum ens ofereix tal riquesa de recursos que acaba per deixar-nos tan bocabadats com satisfets a la nostra butaca. Perquè malgrat que, a algun moment puntual, es puga pensar que es perd el fil argumental del conte de Tolstoi, aplega a no importar-te. I és que la diversió sempre està present a l’escena. Sempre hi ha elements de sorpresa, previstos o improvisats – eixe acudit que cau a plom; “sóc català, artista i autònom, què més em pot passar?” -... i el fil de fet no és perd, es camufla, però la història aquí està apareixen i desapareixen sense deixar-te en cap moment, i al mateix temps, ramificant-se, oferint-te més.

Amb projecció contra les maletes, contra llençols, contra els mateixos actors, d’animacions pròpies del Terry Gillian de Monty Python Flying Circus. Amb la participació activa del públic, en especial d’una persona que acaba convertint-se en coprotagonista de la història – a la sessió que ens ocupa, una encisadora xiqueta -. Amb humor de tot tipus, del blanc al negre, passant per la sàtira – eixos militars invasors, una mica d’opereta – o moments que recorden als del mític grup anglès del que parlem... Amb tot açò i més, a la fi aconsegueixen deixar-nos amb un missatge clar, que no és altre que el de on es troba la felicitat que ens proposava l’escriptor rus al text original.


Zum Zum ens sorprèn amb cada nova solució que troben als entrebancs naturals de traslladar la narrativa al teatre. I, al llarg de tot l’espectacle, van un pas més enllà fins que penses que no pot haver res més, que els recursos s’esgoten, que tot està molt be i que ja és la fi i aleshores... un tren, composat amb velles maletes, es posa en marxa per acomiadar-nos fins la propera.


Que no tarde massa.     

Jordi Peidro    

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: