Veu la llum ‘Wegener’, disc d’Hugo Mas i Arthur Caravan

Ja es pot escoltar a la xarxa el disc ‘Wegener’, una obra de creació compartida per part del cantautor Hugo Mas i el grup Arthur Caravan. El disc es posa ja a la venda i en breu podrà descarregar-se gratuïtament, només passar les dues presentacions programades: la primera, aquest dissabte 2 de novembre al Teatre Principal d’Alcoi; la segona, el dissabte 9 de novembre al Teatre Micalet de València.
El nou disc pren el nom del precursor de la geofísica, Alfred Wegener (Berlín, 1880 - Eismitte, Grenlàndia, 1930), meteoròleg i geofísic que va proposar, en 1912, la teoría de la deriva continental. Es tracta d’un treball ple de metàfores que ret homentage a la ciència i a la literatura. Un viatge al centre de la Terra, com el que intuïren sismòlegs com Víctor Conrad, Andrija Mohorovičić, Beno Gutemberg o Inge Lehmann; com el que va emprendre Otto Lidenbrock a la novel•la de Jules Verne; o potser com el que Llewellyn Drury narra a la lisèrgica Etidorpha de John Uri Lloyd. El Wegener d’Arthur Mas suposa, en últim terme, davallar a les misèries i les esperances del propi ésser humà.
Més que com una col·laboració, els protagonistes presenten el seu treball discogràfic com una batalla. “L’Agon, sí. Ja comença”: amb aquestes paraules comença el disc, fent referència a un terme en grec antic que significa la competició, la batalla, la lluita. Heus ací, doncs, un desafiament escènic entre dos grups amb estils diferents d’enfocar la música el resultat del qual s’allunya de tots. Wegener és una lluita de rivals que no ho són tant, una batalla entre la ciencia i la ficció, entre l’electricitat i l’acústica, entre la música i la literatura, entre la distorsió i la nitidesa. Entre Arthur Caravan i Hugo Mas.
L’edició del disc ha estat possible gràcies a un projecte de micromecenatge o ‘crowdfunding’ que, com ja va succeir amb l’anterior disc d’Arthur Caravan, ‘Atles enharmònic’, ha aconseguit el seu objectiu rebent les aportacions necessàries a canvi de recompenses que han anat més enllà que les merament musicals, i que han inclòs altres productes culturals com un poemari, una làmina artística o fins i tot una edició especial commemorativa de vi.
Wegener ha estat enregistrat als estudis Tigrus de Gandia i mesclat per Blai Antoni Vañó, amb disseny a càrrec d’Andreu Valls. Cal remarcar que el disc està editat per Música de Telers, segell creat pels propis músics alcoians que es va estrenar amb l’edició de l’anterior disc d’Arthur Caravan.

Podeu escoltar el disc a:

Teatre Principal Alcoi

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: