L'Editto Bulgaro de La Calòrica dissabte 28 de setembre a les 20 h

 


SINOPSI

El 18 d'abril de 2002, Silvio Berlusconi es troba de visita oficial a Bulgària. En una roda de premsa, davant de dos-cents periodistes internacionals, l'aleshores primer ministre italià declara que l'ús criminal que l'humorista Daniele Luttazzi i altres dos periodistes estan fent dels seus espais a la televisió pública italiana és inadmissible i insta a la directiva de la cadena a emprendre mesures. Els tres comunicadors són immediatament despatxats i els seus programes és cancel·len per manca d'audiència. Deu anys després d'aquella declaració, avui coneguda com l'Edicte Búlgar, Daniele Luttazzi continua vetat a la televisió italiana.

Pots vore un clip ací:
 
La companyia La Calòrica neix el 2009 amb un esperit fortament lligat a la tradició però amb la intenció de revolucionar les formes i els codis escènics. Els seus projectes intenten combinar l'estudi d'estructures teatrals clàssiques amb un humor i unes sensibilitats més contemporànies.

El seu primer muntatge va ser Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel. Aquesta tragicomèdia grotesca sobre la fam depoder, la ridícula brevetat de la vida i l'evidència insuportable de la mort va fer dos mesos de temporada al Versus Teatre de Barcelona i va girar per varies poblacions arreu de l'estat amb molt bona acceptació de públic i crítica. L'espectacle va ser presentat a la XXI Mostra de Teatre d'Alcoi.


FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia: Joan Yago.                    
Direcció: Israel Solà.
Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Arnau Puig i Marc Rius.
Producció: La Calòrica i Festival Grec de Barcelona.

Estrenat el 10 i 11 de juliol de 2012 dins del cicle Juliol a la Cuina del Festival Grec 2012. Temporada a l’Almeria Teatre de Barcelona del 13 de setembre al 14 d’octubre de 2012.

PREU: 10 i 12 €
DURADA: 90 minuts

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: