Homenatge a T de La Dependent 6 i 9 d'octubre, 19.00 h

“Homenatge a Teresa” conta a través d’un home/xiquet -el propi Ovidi Montllor-  la història de Teresa Mora. L’aventura vital d’aquesta dona vindrà descrita des dels seus orígens humils  fins la mort  a un barracó dels afores d’Alcoi.

           Coneguda com Teresa “la loca” el seu personatge ens permetrà entendre una “bogeria” que potser li era innata o, més bé, era producte d’un desengany amorós en fer-se fonedís un antic nòvio militar  que participaria en la Guerra o, com diu la cançó, a resultes que “un bombardeig la tornés boja”. Alhora  justificarà com la població, a través del desvarieig d’aquella dona, donava via lliure a les inhibicions que una societat com la franquista atenallava .

           “Homenatge a Teresa”  descriurà la relació de l’home /xiquet Ovidi que narra la cançó com a interlocutor d’una societat que estimava aquella  dona lliure a la què acabarà  agraint-li que fóra “la mestra més volguda dels infants” i que covarà en la consciència de tots la fe en un món sense cotilles de sagristia ni tuf de casernes.
           

Text: Jordi Botella
Direcció: Pepa Miralles
Intèrprets: Rosanna Espinós i Pep Sellés
Audiovisuals: Xavi Cortés
Músics: Joan Aracil, Moisés Olcina i Jordi Sempere 

Estrenat el 28 de maig de 2013 a la XXIII Mostra de Teatre d’Alcoi, al Teatre Calderón.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: