Concert Dolçaina i Tabal Diumenge 3 de març


El Grup Barxell de Dolçaines i Tabals, entitat musical  alcoiana amb una trajectòria consolidada de mes de vint anys de treball, dirigit pel seu titular, el director i compositor d'Albaida, Juan Carlos Sempere Bomboí, ofereix el concert anual en què pretén aportar diferents mirades a la música escrita o adaptada a la dolçaina. També es comptarà amb la col·laboració dels mùsics de la Sociedad Artístico Musical “El Valle” de Càrcer.
Diumenge 3 de març a les 12.30 h
Una visió a la música per a esdeveniments amb les composicions Esclat de Festa, de l'autor català Carles Santos amb adaptació i arranjaments de José Rafael Pascual i que va servir com a obertura a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona en 1992; Dolça Fira, (el Viatge d'Alexandros) del compositor contestà Francisco Valor Llorens que suposa la música per a un espectacle de grup de dolçaines i percussió i que inclou narracions i acompanyaments, esta obra va ser composta per a la inauguració de la Fira de Cocentaina de 2009. L'obra està composta per quatre parts INTRO (Grècia 1340), Dansa dels Almogàvers, Festa a Bord i Esclat de Fira, Despertá (dedicada a la Fira de tots Sants de Cocentaina i composta per a la seua inauguració).

Una aproximació a les cultures i tradicions lligades a la terra, amb les composicions Impressions al Voltant de la Moma, de l'autor alcoià Angel Lluís Ferrando, que va ser Premiada amb el 2on premi del I concurs de composició "Poble de Muro"; i O Són do Ar, bell treball del grup gallec Luar na Lubre inspirat en els sons tradicionals que existien a Galícia i que va ser versionada i gravada per Mike Oldfield.

No podia faltar el maridatge de la dolçaina amb la música de Moros i Cristians a través d'algunes de les composicions que el grup està treballant per a acompanyar a les pròximes festes de Sant Jordi:  Qirbilyân, marxa mora del compositor de Muro,  José Rafael Pascual-Vilaplana; Paullabêl, marxa mora de Mario Roig Vila, músic, director i compositor d'Albaida.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: