II Cicle ‘Arròs i Titelles’ Companyia Disset Teatre

Les fades que canviaren la mort pel son
Ximo Llorens

El conte etern de ‘La Bella Dorment’ contat des d’un altre punt de vista. Des del punt de vista de les fades Dotze i Tretze, sí, aquelles que van llançar la maledicció profetitzant que l’Englantina es punxaría amb una agulla i moriria, i es coneix que es va semblar una mica massa tràgic el seu dictat i van pensar amb molt bon criteri que en compte de morir-se seria millor que a l’Englantina, li agafara el son. Un son profund i llarg, molt llarg, com tots, hui en dia, sabem molt bé.

La idea de la companyia mallorquina Disset Teatre és bona. Però no sols és bona la idea. El teatre, de titelles o no, està farcit d’idees fantàstiques amb un resultat final en l’escena que està molt per de baix d’eixa idea tan fantàstica que va inspirar l’autor de l’espectacle. Però en este cas no. El resultat final de ‘Les fades de la Bella Dorment’ sembla estar al mateix nivell que la idea de Jordi Palet, autor del text i director del muntatge junt Juanma Palacios, aconseguint una funció que va rebre l’any passat el Premi Especial del Jurat al Millor Espectacle de Titelles i Objectes FETEN, què és la Fira Europea de les Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes.

‘Les fades de la Bella Dorment’ combina un grapat d’elements per a configurar un conte preciós que manté al difícil públic infantil captivat pel colorit de l’escena, per un disseny de llums inspirat i eficaç, per una interpretació de les actrius Carme Serna i Mariaje López molt treballada, fent de tot al llarg de tota una hora: interpretant elles mateixa el paper de fades, manipulant els objectes, posant a funcionar l’estrany i divertit artilugi amb rodes de bicicleta i què servix de corriola i d’estenedor, donant vida a ninots fets de madeixes de fils, fent màgia amb ombres xineses i obrint portetes d’on penja un llum encés. Fan esta parella d’actrius una faena precisa i molt meticulosa sobre una escena plena de fusos i agulles i madeixes i objectes textils.

I de nou es va omplir el Teatre Principal amb xiquetes i xiquets de 3 a 6 anys, dels col·legis Romeral i Sant Vicent, què, coneixedors de la història que estaven contant-los, van seguir la representació amb molta atenció, d’allò més interessats amb la particular versió del conte de ‘La Bella Dorment’. Clar, amb 250 xiquets i xiquetes d’eixa edat en el teatre sempre hi ha qui es desentén de l’escenari i comença a grimpar per les butaques, o sempre està aquell altre, que hui està impossible i està rebolicant als qui estan al seu voltant. I professores i professors, amb un ull en l’escena i l’altre en el pati de butaques.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: