El cicle de teatre infantil del Principal suma dos mil alumnes d’onze col•legis

El cicle de teatre infantil ‘Arròs i Titelles’, ideat fa dos anys per les ments prolífiques –cadascuna en el seu ámbit- de Juan Manuel Alonso ‘Lolo’ i Joanfra Rozalén, ja comença a tindre curriculum. Ja han passat per l’escenari del Teatre Principal huit companyies, huit muntatges, huit històries que ja conformen un plural catàleg del que es fa hui en dia en teatre per a xiquets, huit espectacles que han pogut vore més de dos mil xiquetes i xiquets de diferents col·legis alcoians, una xifra considerable que acompleix sense dubte les millors expectatives dels organitzadors del cicle. I una exposició, que han pogut vore totes els xiquets espectadors de les obres d’este segon cicle.
I no parlem tan sols de titelles; encara és més ampli este univers de somnis. Perquè hem vist titelles, sí, però també personatges animats, també ombres xineses, també objectes manipulats, qualsevol objecte, com pedres, com madeixes de llana, que en les mans del titellaire cobren una vida sorprenent i rica, plena.
Fem un poc d’inventari perquè no ve malament recordar-ho: dels huit espectacles que ja estan en la memòria del cicle hem tingut tres del País Valencià, L’Home Dibuixat, de Castelló i Bambalina, l’any passat, i enguany hem vist el singular espectacle didàctic de Josep Enric Grau; de Catalunya han sigut dos companyies, Txo Titelles l’any passat, amb el seu ‘Circ Cabaret Armando Rissoto’, i enguany la companyia de Mercè Framis i el seu ‘Xarlop de cargol’. També han passat pel cicle dos companyies de Madrid, Elfo Teatro l’any passat i Cachivache enguany, i, per últim, també anotem una companyia de Mallorca, Disset Teatre, que en este segon cicle ens van oferir un espectacle preciós basat en el conte de ‘La Bella Dorment’.
Pel que fa a l’assistència, assenyalar que pel I Cicle ‘Arròs i Titelles’ de 2011 van passar 850 espectadors, i enguany eixa xifra ha augmentat fins els 1.200, i fins ara, els onze col·legis que s’han pujat al carro de Talia han sigut Arnauda, Romeral, Tomàs Llàcer, Sant Vicent, Santa Anna, Gormaget, AIN, Institut Andreu Sempere, Horta Major, Sant Roc i Carmelites.


Ximo Llorens

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: