Celebrem el Dia Mundial del Teatre

El 27 de març de 2012 serà una data molt especial. Es celebra, com tots els anys el Dia Mundial del Teatre, però aquest any es compleixen cinquanta des que l’Institut Internacional del Teatre de la UNESCO el va instaurar promovent anualment la difussió d’un Missatge escrit per una personalitat del món del teatre.

Per a aquesta edició especial, la persona elegida ha estat l’actor John Malkovich, que suma el seu nom a una llarga llista en la que trobem, entre altres a Jean Cocteau, Laurence Olivier-Jean Luis Barrault, Eugene Ionesco, Antonio Gala, Pablo Neruda, Peter Brook, Iakovos Kampanellis, Vaclav Havel i Arthur Miller.

Al Teatre Principal volem celebrar-ho un any més i ho farem el dissabte 24 de març a les 7 de la vesprada. Ximo Llorens lleguirà el manifest local escrit pel guionista i escriptor Miquel Peidro i Conchi Domènech farà el mateix amb l'internacional de Malkovich que us deixem a continuació



L’Institut Internacional del Teatre-ITI de la UNESCO m’ha honorat amb la seua petició de realitzar aquest missatge en commemoració del 50é aniversari del Dia Mundial del Teatre. Tot seguit, dirigiré aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, als meus companys de professió i camarades.

Que el vostre treball siga convincent i original! Que siga profund, commovedor, reflexiu i únic! Que ens ajude a reflectir allò que significa ser humà! I que aquest reflex siga guiat pel cor, la sinceritat, la candor i la gràcia! Que supereu l’adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, cosa a la qual, certament, molts de vosaltres estareu obligats a fer front! Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seua complexitat; així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer-ne l’obra de la vostra vida. I que siga el millor de vosaltres, ja que serà el millor de vosaltres. I, tot i així, es donarà només en els moments més singulars i breus allò que aconseguisca emmarcar la pregunta més bàsica de totes: Com vivim?
Bona sort!
John Malkovich

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: