10 anys d'Esclats diumenge 19 a les 19 h

El grup de percussió Esclats compleix 10 anys i ho celebra amb l'espectacle Veus del Destí on el ritme i el dramatisme dels instruments de percussió s'uneix amb la delicadesa i la fragilitat de la veu de la soprano Júlia Farrés-Llongueras i ens submergeix en l'univers de Federico García Lorca.



En aquests anys han realitzat més de 60 concerts recorrent tota la geografia espanyola i visitant també Puerto Rico, Estats Units, Alemanya i Croàcia, països en els quals han interpretat 70 obres diferents de les que 11 van ser estrenes absolutes, 6 estrenes a Europa i 22 estrenes a Espanya. A més han tingut la sort d'establir una estreta relació de treball amb un gran nombre de compositors fruit de la qual han sorgit 8 composicions dedicades a Esclats. Han compartit les taules amb el quartet més de 15 artistes: instrumentistes, cantants, directors i actors de cinc nacionalitats diferents, entre ells, els professors de les vuit edicions del Curs Internacional de Percussió d'Alcoi, pel qual han passat quasi 200 alumnes.

També s'ha editat el seu primer CD "Woodendrum" que arreplega sis peces per a percussió que no havien estat registrades amb anterioritat i en el qual participa el cèlebre marimbista i compositor nord-americà Gordon Stout.

JÚLIA FARRES-LLONGUERAS
Soprano

Realitza els seus estudis de cant amb Maty Pinkas (Catedràtica de l‘“Acadèmia Estatal Superior” de Sofia, Bulgària), obtenint el Títol Superior de Cant pel Conservatori  Superior Municipal de Barcelona, on cursa també estudis de piano.

El 2009 participa en l'“Opera Studio” que la soprano Renata Scotto dirigeix a l'“Academia Santa Cecilia” de Roma.

Recentment ha estat guardonada en els concursos “Premio Internazionale di Santa Chiara” (Nàpols, Itàlia) i “Concours International de Belcanto Vincenzo Bellini” (París, França).

El passat mes de novembre va interpretar el rol de Woglinde en l’òpera “Das Rheingold” de Wagner, en el “Teatro de la Maestranza de Sevilla” en la producció de La Fura dels Baus.

Entre els seus pròxims compromisos s'ha de destacar la seva interpretació de “Les nuits d'été” de Berilos al Palau de la Música de València.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: