Divendres 27 Clara Andrés ens presenta el seu darrer treball. HUIT

Clara Andrés (Oliva, 1977) és una cantautora en valenciana que s'inicia als estudis musicals a l'Agrupació Artística Musical d'Oliva on tocava l'oboè i formava part de la coral. Al mateix temps, Clara Andrés inicia d'una manera autodidacta l'aprenentatge de la guitarra, que la durà a fer els seus primers esbossos de cançons.

"Dies i dies" és el seu primer disc, autoeditat i enregistrat també a la Fournier (La Garriga) a la tardor del 2007, on es recullen part de les cançons de la maqueta i altres de noves. En aquest disc les seves cançons destaquen per una lírica propera que descriu situacions brillantment i amb una veu càlida. Va rebre dos premis als Premi Ovidi Montllor l'any 2008 de la mà de Joan Manuel Serrat, un als millors arranjaments musicals i l'altre a la millor cançó amb "Dies i dies".

Aquest mateix any, Clara Andrés va ser reconeguda amb el primer premi del “Premi Miquel Martí i Pol” un nou guardó musical promogut per Lluís Llach. Va ser l'escollida entre els cinc finalistes d'aquest premi creat en memòria de Miquel Martí i Pol per tal de premiar la millor poesia musicada en català del darrer any. La cantautora obtingué el reconeixement per l'adaptació del poema 'Personatges', de Josep Pedrals.
Clara Andrés va participar a 'Musiquetes per la Bressola' cantant 'Transformacions', tema que interpretà el 22 d’octubre de 2008 a l’Auditori de Barcelona al concert “Fem sonar les Musiquetes”.


És aleshores quan Clara Andrés comença a donar forma al seu segon treball, a escriure i composar el seu nou disc. Tasca en la que s’involucrarà durant els anys vinents. No obstant això no deixa de participar activament en actes i events com els dos últims certàmens als anys 2009 i 2010 del Poefesta “Festival de Poesia d'Oliva”.

Finalment, l’octubre del 2010, apareix el seu nou disc. “Huit” és un disc per escoltar. Un disc que acaba on comença i comença on s’acaba, com un vuit. En ell se’ns presenten una sèrie de noves cançons, dues d’elles instrumentals, reflex d’una banda molt més madura i implicada en donar forma a les composicions de Clara Andrés.
“Huit” és sens dubte el millor treball de l’artista. Un disc enigmàtic, atmosfèric i replet d'instruments de sons nets i captivadors.


 

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: