Tirisiti marxa a terres llunyanes

El passat dilluns l'alcalde, la regidora de cultura i la resta de responsables del Betlem de Tirisiti van acomiadar els titelles de Tirisiti, Tereseta i la filà Cordón que un any més formaran part de l'exposició internacional "Ventana al títere Ibérico" que enguany es celebra al Performing Arts Museum of the National Theater of Korea a Seúl.




L'exposició ofereix una amplia panoràmica de l'art del teatre de titelles a la Península Ibèrica, des del segle XVIII fins a avui, amb més de 350 exemplars històrics precodents d'Espanya, Portugal i Iberoamèrica.
És una mostra única, donat que reuneix titelles de gran significat històric. S'inicia amb les peces més antigues, del s. XVIII, y continua amb ejemplars d'estils i procedències molt diverses. Destaquen els "Titeres de la Tia Norica" de Cádiz de finals del s. XIX i El Betlem de Tirisiti, ambdós espectacles van ser guardonats amb el Premi ASSITEJ-ESPAÑA de 2006, i ja van participar en la darrera exposició l'any 2008 celebrada a Nova Delhi, Xina i Mèxic.


També s'exhibeixen exemplars dels primers anys del s.XX, com els ninots i escenografies realitzades en 1927 per Ignacio Zuloaga per al "Retablo de Maese Pedro". De Portugal procedeixen els titelles del Maestro Talhinhas per al "Auto de la Creación". El recorregut finalitza amb exemplars contemporanis de coneguts creadors.
La mostra presenta titelles de diversos tipus, des dels que es manipulen amb els dits o amb fils, fins a alguns que s'accionen mitjançant les tecles d'un piano.


Enguany Tirisiti visitarà Seúl i posteriorment altres països asiàtics com Vietnam formant part novament d'aquesta exposició "Ventana al Títere Ibérico" i del que podeu consultar el catàleg passat fent clic a la imatge de la portada.

La Gran Muralla Xina, a Tereseta li agrada més pegar la volta als ponts.



Una de les piràmides que vam visitar a Mèxic, més escales que la costera del Gurugú




Al Taj-Mahal, Tereseta no va voler posar-se a la foto


Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: