La Dependent presenta LES DONES DE LOCKERBIE


L’obra se situa a l’any 1995, 7 anys després de la tràgica explosió, per immolació, de l’avió nord americà Pan Am. 103, les deixalles del qual varen caure a Lockerbie, una xicoteta població escocesa. El resultat del accident van ser les morts de quasi 300 persones, 270 passatgers i 11 baixes locals. L’autora recrea en l’obra, a partir d’aquests fets reals, l’arribada a Lockerbie d’una parella de New Jersey, que va perdre el seu fill a l’accident, per tal de troba algun vestigi. A l’hora, un grup de dones del poble s’han associat en memòria dels desapareguts, amb l’objectiu de rentar i tornar la roba que trobaren de les víctimes, en una mena de “ritual purificador”. Per altra banda el govern nord americà (personalitzat en un membre del departament del estat), que dóna per conclosa la investigació, demana la destrucció de totes les restes de l’accident. L’autora Brevoort utilitza les convencions de la tragèdia (cor, llenguatge, situacions...) per a parlar de l’horror i el dolor que generen una situació com aquesta, i la generositat d’unes dones que només volen posar un poc d’amor a tanta barbàrie.

Autora: Deborah Brevoort. Versió i adaptació: Àlex Cantó. Direcció: Gemma Miralles. Intérprets: Verònica Andrés. Empar Ferrer, Joan Gadea, Pepa Miralles, Amparo Oltra, Pep Sellés, Laura Useleti.
Música original i banda sonora: Josep Maria Zapater. Coreografies: Sílvia Montesinos. Caracterització: Josán Carbonell. Construcció Escenografia: Victor Antón. Disseny Vestuari: Joan Miquel Reig. Direcció tècnica i il·luminació: Víctor Antón. Disseny gràfic: Pep Sellés. Fotografia: Jordi Pla.



       DISSABTE 22 de gener, 22.00 h 
DIUMENGE 23 de gener, 19.00 h

PREU: 10 € normal i 8 € presentant el carnet de jubilat, aturat o estudiant.

Entrades a la venda a SERVICAM i a la taquilla de l'oficina del teatre de dilluns a divendres.

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: