El Somriure de M. O'Hara de La Dependent

La realitat ens ofega, el dia a dia és rutinari, la certitud de la nostra fi ens aclapara. Si no fóra pel somriure d'aquella adolescent que un dia ens va enamorar, fa vint, trenta o qui sap ja quants anys, no podríem tirar avant. En el fons de la memòria, tothom té una història que contar, una història interessant i única. El problema és que tots volem contar-la, i ens importa un rave la història dels altres. Volem contar la nostra, recordar-la, adornar-la, deformar-la, encara que siga una ficció, una història d'amor amb la protagonista d'una pel·lícula que no va passar mai. O potser sí, perquè com deia aquell filòsof irlandés, no som sinó el que recordem, el que volem recordar, encara que siga mentida. El resultat de tot això és que els diàlegs es converteixen en monòlegs sense trellat ni forrellat, en aparences de converses, i a l'últim sempre estem sols. És la paradoxa del món contemporani, incomunicats en l'era de la comunicació. I en canvi, com ens sorprendríem si, simplement, fórem capaços de parar l'orella i escoltar.



Per trobar l’origen i el nucli de la Companyia de Teatre la Dependent cal remuntar-se a l’any 1987. Pep Cortés, provinent de la tradició teatral que representava La Cazuela, es va envoltar d’un equip de joves actors i van tractar d’obrir una via professional dins del teatre, amb llarga tradició, que es manifestava a Alcoi. La Dependent, que així es va dir la nova companyia, manifestava l’aspiració d’incidir en la societat valenciana. Al llarg d’una història que abraça ja quasi dues dècades, el grup s’ha mantingut fidel a un projecte teatral que es defineix a cavall entre la tradició i la modernitat.




L’any 2006 La Dependent es va situar com a companyia resident i gestora del Teatre Principal d’Alcoi. Essent este espai el nucli d’on parteixen les produccions de la companyia. Aquest és el cas d'El Somriure de M. O’Hara, un text de Pasqual Alapont interpretat per Joan Gadea, Pep Sellés, Pepa Miralles, Amparo Oltra i Abel Zamora, sota la direcció de Gemma Miralles. Que després d'haver estat presentat a la passada edició de la Mostra de Teatre de Alcoi torna al Teatre Principal.

El Somriure de M. O'Hara és un espectacle que ens parla en to de comèdia de la incomunicació a l'era de la comunicació, de com tots volem contar la nostra història sense fer cas de les històries de la gent que ens envolta.

Divendres 05, 22.00 h.


Dissabte 06, 20.00 h.


Diumenge 07, 19.00 h.


Preu : 10 € / 8€ jubilats i estudiants

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: