Coneix Jaume I amb Sa Butaca Teatre

Espectacle per a tots els públics. És una obra de l’escriptor alcoià Carles Cortès i documentada en els textos històrics de grans autors i especialistes. Amb aquesta obra es vol donar a conèixer la figura del REI JAUME I, EL CONQUERIDOR, des de la vessant humana, mítica i llegendària.
Perquè els més joves la puguin entendre i s’utilitzen recursos com la transformació escènica, equilibris, seqüències coreogràfiques fetes amb titelles, efectes especials combinats amb música i poemes, que van acompanyant tot l’espectacle.


Sinopsi
Mallorca durant el 1229 s’incorpora a la Corona Catalanoaragonesa. La conquesta catalana és l’inici d’una nova organització social i política, l’arribada d’una nova llengua i de nous costums. Tot això queda registrat als diferents documents d’història però també en la memòria del poble. Tenim llegendes, tradicions que van passant d’una generació a una altra i que van teixint el fil del
mite entorn d’un personatge o d’un fet. En repassar la història escrita i la història oral i popular del nostre país, un fet, un personatge sobresurten amb força sobre els altres és: lo molt alt Senyor Rei en Jaume I.



El Rei en Jaume I, és sens dubte un personatge cabdal en la nostra història possiblement el personatge històric que més ha influït que Mallorca sigui el que és ara, un País del món occidental i amb el català com a llengua pròpia. Peró més enllà de la seva rellevància històrica i científica la figura del Rei Jaume I forma part de la nostra cultura tradicional més arrelada, és part indesxifrable de l’imaginari popular. El trobam a les rondalles, a les tradicions dels nostres pobles. Mites i llegendes d’aquest personatge omplen tota la nostra geografia i apareix sempre dibuixat com un personatge noble, valent, estimat, encarnant sempre valors positius. És sense cap mena de dubte part de la nostra personalitat més autèntica i ferma.

FETS DE REI és un projecte pensat per donar a conèixer Sa Butaca Teatre Alcúdia aprofitant que el Consell de Mallorca ha declarat l’any 2008, Any Jaume I. La creació de l’espectacle va començar després de Nadal, la primera passa fou fer una recerca d’informació; Després l’escriptor alcoià Carles Cortès li donà forma; i la darrera passa fou l’adaptació feta per SBTA.
Els actors són de formació autodidàctica fa cinc anys que participen activament al Taller de Teatre de l’Auditori d’Alcúdia. És el primer projecte des de la creació del grup Sa Butaca Teatre Alcúdia, és la seva carta de presentació. És un espectacle per a tots els públics. “FETS DE REI és Un viatge que ens durà a 800 anys enrere de la nostra història... Un viatge a la vida del nostre rei Jaume I. un viatge ple de llocs fantàstics, llocs d’aventures, llocs d’un altre temps... el temps de les conquestes... Conquestes de territoris, conquestes amoroses, tresors.

Dia: Divendres 01 de maig
Hora: 20.00 h
Preu: 6 €

Unknown

Totes les entrades dels espectacles del Teatre Principal poden adquirir-se a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 18 h i dos hores abans de la representació en la taquilla del teatre.

Cap comentari: